Usein kysyttyä

Alla vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ja yleisimpiin ongelmiin.

Vaihdamme nimet nimi- ja summeritauluihin muuttoilmoituksen perusteella. Useissa taloyhtiöistä vaihdetaan nimet myös asunnon oveen taloyhtiön puolesta. Muuttoilmoituksen voi tehdä näillä verkkosivuilla kohdassa asioi netissä - lähetä asukasilmoitus.

Maistraattiin tehty muuttoilmoitus ei välity huoltoyhtiölle. Muuttoilmoituksen perusteella huoltoyhtiö vaihtaa nimet nimi- ja summeritauluihin. Huoltoyhtiö voi avata oven vain huoneistossa kirjoilla oleville asukkaille, mikäli avain on unohtunut kotiin.

Saunavuoron voitte varata meiltä huoltoyhtiöstä. Saunavuorojen laskutuksen puolestaan hoitaa isännöitsijätoimisto. Autopaikkatilanteen saat selville isännöitsijätoimistosta. 

Pyydämme ottamaan yhteyttä päivystykseen sellaisissa asioissa, jotka vaativat välittömiä toimenpiteitä eivätkä voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Tällaisia ovat mm. ovien avaukset ja vesivahingot. 

Jos vesi nousee vessanpönttöä vetäessä ja laskee hitaasti takaisin normaalin rajaan, vessanpönttö pulputtaa tai vesi on hävinnyt vessanpöntöstä kokonaan, on vessanpönttö osittain tukossa. Tällöin voi kotikonstein kokeilla avata tukos kaatamalla vauhdilla ämpäristä reilusti kuumaa vettä vessanpönttöön. Kuuma vesi ja vedenpaine voi aukaista tukoksen. Mikäli vesi nousee vessanpönttöä vetäessä ylös ja ei lähde laskemaan ollenkaan, soita heti kiinteistönhoitoon.

Patterin säätöpyörää vastapäivään käännettäessä patteri alkaa lämmetä. Vastaavasti myötäpäivään käännettäessä patteri viilenee. Mikäli tämä ei auta, kannattaa ottaa yhteyttä huoltoyhtiöön. Termostaatti saattaa myös sulkea patterin, mikäli patteri on peitettynä verholla tai aurinko lämmittää patteria ympäröivää ilmaa. Termostaatti ”haistelee” ympäröivän ilman lämpötilaa ja lämpötilan noustessa tavoitetason yläpuolelle termostaatti sulkee patteriventtiilin ja veden virtaus patterissa lakkaa.

Huoneistojen sisälämpötilan tavoitetaso (Suomessa) on 22 +/- 1 °C. Tällöin lämmitysjärjestelmä toimii oikein. Lämpötila mitataan keskeltä huonetta.

Huoltoyhtiöllä ei ole oikeutta mennä asuntoon tai päästää sinne muita kuin asunnossa kirjoilla olevia henkilöitä silloinkaan kun kyseessä on henkeä tai terveyttä uhkaava tilanne. Uhkaavista tilanteista tulee ilmoittaa viranomaisille, joka tarvittaessa kutsuu huoltoyhtiön edustajan paikalle.